Så städar du garaget enkelt och snabbt

Det flesta garage har lämnats åstad till spindlarna och deras roliga hembyggnadsaktiviteter. Ägarna går bara in någon gång då och då samtidigt som de försöker hitta plats att sätta ner fötterna. Det finns ord för att beskriva sådana garage. Skräp finns i överflöd överallt, bilen kanske inte får plats, färgen flagnar och finns lager av gamla cyklar och rost. Kanske känns detta igen gällande ditt garage. Att städa och organisera garaget är den bästa lösningen för sedan behöver man bara hålla det städat.

Konsten att få ett städat garage, och att organisera det

Att organisera garaget är inte särskilt svårt. Men det är heller inget som man när man vaknar känner att man vill göra själv under en heldag eller två. För när du har börjat så kommer du bryta ihop och ge upp. Vänta till helgen och schemalägg sedan garagestädning för hela familjen. Att göra det tillsammans kommer att göra det smärtfritt! Istället för om man överlåter det till en enda person att kriga mot armén av spindlar. Alla bör hjälpa till att slänga bort skräp och förvara det nödvändiga på sin rätta plats.

Hur gör man då? Alla saker från garaget bör märkas som viktiga som de är nödvändiga att spara, och om inte, slängas. Exempelvis så kan du använda dig av ord som ”viktigt”, ”verktyg och utrustning”, ”slänga bort” och ”förvara”. Efter du tagit bort allt som ska slängas så lägg alla sakerna i ett hörn och rengör hela garaget med flytande såpa eller annat rengöringsmedel. Att rengöra garaget kommer att hjälpa det att bli ljusare och få bort spindelväv. Du kan sälja några av dina saker och sedan stoppa tillbaka pengarna i garaget genom att måla om det.

Nu när garaget ser större ut och är renare, så bär inte tillbaka alla saker igen huller om buller, utan organisera i en ordning av när du använder dem. Sätt upp hyllor och installera krokar där det behövs. Detta kommer att hjälpa att hålla vassa föremål, tunga saker och det som används ofta eller sällan på deras rätta platser.

Rätt sak på rätt plats

Att placera allt på rätt ställe kommer att hjälpa dig att kunna parkera bilen i rätt. Och hålla den borta från repor och smuts från spindlar och andra mindre varelser. Det ser också till att alla de saker som du använder dagligen förvaras i närheten och att de lätt kan nås utan massa trubbel. Saker som till exempel oljebehållare, uttag, flytande såpa och mycket annat som du kanske behöver för att kunna utföra det dagliga underhållet på din bil.

En riktig organisation av garaget kommer att visa gömda ställen som går att använda. Istället för att slänga sakerna omkring dig, så kan du organisera garaget för att minska tiden som du spenderar på att hitta saker och skapa mer utrymme för andra aktiviteter som du kanske vill göra. Att städa garaget med familjen kommer också att hjälpa stärka bandet mellan var och en. En ordentlig städning hjälper dig även att bli av med potentiellt farliga substanser, såsom vätskor eller flytande substanser som kan få någon att ramla eller halka.